advocatenkantoor haarlem
noun_Search_1166289 Created with Sketch.

Gevolgen van scheiden

Wanneer partner uit elkaar gaan moeten er op allerlei punten belangrijke beslissingen worden genomen. Denk bijvoorbeeld aan alimentatie, boedelverdeling, een regeling ten aanzien van de kinderen of pensioenverevening.

De gevolgen van de echtscheiding kunnen een stuk makkelijker zijn als u in staat bent goede afspraken te maken die ook in de toekomst houdbaar zijn. Hoe wilt u een en ander samen regelen. Afspraken maken is echter niet eenvoudig en al helemaal niet als u al tijden met elkaar overhoop ligt. Een goed advies door een deskunidig advocaat, bij voorkeur in Haarlem, is dan nodig.

Aan een echtscheiding begin je niet zo maar. Daar gaat een hele periode van conflicten, frustraties en stress aan vooraf. U bent mogelijk allebei boos en luistert waarschijnlijk niet meer goed naar elkaar. Het belangrijkste is dat u overzicht houdt van alles wat u moet regelen. Wij kunnen u daarbij helpen en hebben de belangrijkste stappen voor u op een rij gezet. De (echt)scheiding is de meest voorkomende procedure in het familierecht. Advocatenkantoor Wingen is meer dan 25 jaar actief in dit rechtsgebied.

Naast financiële gevolgen zijn er emotionele en psychologische gevolgen. Globaal wordt wel gesteld dat de emotionele verwerking in een optimale situatie net zoveel maanden duurt als de duur van het huwelijk in jaren. Als de conflicten tussen de ex-echtgenoten echter blijven voortduren na de echtscheiding worden dit soort gevolgen verergerd, en duurt de verwerking van de echtscheiding ook veel langer. De gevolgen voor de kinderen hoeven niet negatief te zijn; dit zal afhangen van de wijze waarop ouders uit elkaar gaan en de kinderen bij de scheiding betrekken. Door een gedeeld ouderschap met goede afspraken en weinig conflicten kunnen de nadelige gevolgen voor kinderen worden beperkt. Een goed ouderschapsplan, bij voorkeur opgesteld door een deskundige familirecht advocaat is belangrijk. Ons advocatenkantoor is op de hoogte van de meeste recente eisen die de wet daaraan stelt.

Er zijn vaak aanzienlijke financiële gevolgen. De vaste lasten kunnen door alimentatie te betalen aan ex-partner en eventuele kinderen flink oplopen. Voor de ander wordt de kosten van levensonderhoud na de scheiding duurder. De scheiding zal ook voor tenminste één van de partijen een verhuizing betekenen. Vaak moet de gemeenschappelijke woning door beide ex-partners verlaten worden en worden verkocht.

Informatie aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u misschien van gedachten wisselen? Stel uw vraag via ons formulier.

Wij zijn u graag van dienst.

Ja, ik wil een gratis juridisch adviesgesprek

(gratis adviesgesprek bedraagt 45 minuten)

    Wij gaan zuinig met je gegevens om, maar zijn verplicht te vragen of je akkoord gaat met onze privacyverklaring.